Autodiefstal per computer

Loading

Achterflap:
Chris en Jorieke’s oom Jaap heeft een bijzondere auto op de kop getikt. Eigenhandig heeft hij het wagentje opgeknapt. En trots toont hij het aan de familie. Maar dan wordt de auto gestolen.
Chris en Jorieke zouden Chris en Jorieke niet zijn, als ze er niet achteraan gingen. Met wel wat erg veel succes: ze komen midden tussen een brutale bende autodieven terecht. Een bende, die er wel heel originele methoden op nahoudt! Want er is een brandweerauto bij betrokken, een computerkraker, een boerderij in Groningen. Het heeft allemaal te maken met het plan van een meesterbrein.

Achtergrond:
Vreemd genoeg heb ik dit boek aan mijn tandarts te danken. Ik zat in de wachtkamer een autoblad te lezen waar in stond hoe autodieven een gestolen auto onherkenbaar maken. Toen ik aan de beurt was vroeg ik of ik het blad mocht lenen. Nou, dat was geen probleem. In het blad stond ook nog een artikel over de legendarische Opel GT. Nou, toen had ik weer ingrediënten genoeg. Het jaar daarop heb ik het blad teruggegeven met het inmiddels verschenen boek er bij. Dit was ook mijn eerste boek dat bij de 25 best verkochte nieuwe jeugdboeken van dat jaar hoorde. Er verscheen een poster met al die bestsellers er op voor in de bibliotheken. Helaas kwam dit boek er niet mooi op uit. Vandaar dat de uitgever besloot om de serie in een nieuw jasje te steken, vanaf deel zes verschijnen alle nieuwe deeltjes en de herdrukken met de bekende gele ruggetjes.

Dit boek is tevens opgenomen in Dubbeldikker 1