Avontuur op Terschelling

Loading

Achterflap:
Eindelijk een rustige vakantie voor de familie Huizinga, tenminste dat is de bedoeling. Met z’n allen gaan ze logeren in het vakantiehuisje van oom Jaap en tante Jeannet op Terschelling. Chris en Jorieke hebben een grote stapel boeken uit de bieb gehaald. Helaas komt er van rustig lezen weinig terecht.Het begint al wanneer ze op de boot naar het eiland een norse man met een zonnebril tegenkomen. Als Janneke struikelt over zijn koffertje, reageert hij heel vreemd.
Wat zou er toch in dat koffertje zitten? Het duurt niet lang of Chris en Jorieke weten dat, maar daar is die vreemde man niet blij mee. Opeens wordt het een heel spannende vakantie!

Achtergrond:
Eigenlijk is dit mijn allereerste verhaal. Voor dat mijn boeken uitkwamen had ik een vervolgverhaal geschreven voor het jeugdblad “rechte sporen”. Dat verhaal had ook de titel Avontuur op Terschelling. Ik heb de oude afleveringen hier nog liggen, met tekeningen er bij die ik zelf gemaakt heb. Eigenlijk vond ik het best wel een aardig verhaal, vandaar dat ik het herschreven heb als een Chris en Jorieke verhaal. In het eerste verhaal deden alleen jongens mee. De Chris en Jorieke serie was eigenlijk de eerste christelijke avonturenserie waarin de meisjes net zo’n belangrijke rol spelen als de jongens.

Dit boek is tevens opgenomen in Dubbeldikker 4