Erfenis uit Indonesiƫ

Loading

Achterflap:
Een zieke in een villa, de diefstal van een kunstvoorwerp. Zo te zien heeft het niets te maken met de vader van Chris en Jorieke. Hij koopt een bijzonder houtsnijwerk in een antiekzaak: een fetisj.Wat is er met dat voorwerp? Er zijn nogal wat mensen naar op zoek. Een antiekhandelaar, een tuinman, maar waarom?Als er dan wordt ingebroken wordt alles nog ingewikkelder.

Wat is er in Indonesiƫ gebeurd? Welke rol speelt de zendeling? Chris en Jorieke willen het weten en gaan een gevaarlijk waagstuk uithalen. Wat is het geheim van de fetisj?
Maar ze zijn niet de enigen die dat willen ontdekken…

Achtergrond:
Toen ik nog op de basisschool werkte hielden we daar eens een
tentoonstelling over de zending. Er was ook een kist vol met houtsnijwerk,en dat vond ik mooi. In Ureterp, waar ik toen woonde, is een meubelhandel, die wel eens van die zaken verkoopt. Ik kocht daar de fettish die voorop het boek is afgebeeld. Toen ik dat ding thuis in handen had, begon mijn fantasie met me op de loop te gaan. Waar kwam het vandaan? Hoe was het in Nederland gekomen? Zo ontstond dit verhaal. Ik heb de fettish nog steeds. Jaap Kramer de tekenaar heeft het een tijdje thuis gehad om het omslag te kunnen tekenen. Hij is ermee naar een museum geweest, die het maar wat graag zouden willen hebben. Het b lijkt echt een heel oud bijzonder ding te zijn. Maar ik houd hem lekker zelf. Er zullen niet veel fettishen zijn waar een boek over geschreven is.

Dit boek is tevens opgenomen in Dubbeldikker 3