Jacht op de verdwenen buit

Loading

Achterflap:
Twee criminelen helpen een bankovervaller te ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis in Groningen. Niet omdat ze aardig willen zijn, maar omdat ze de buit van een miljoen gulden willen hebben. Na de spectaculaire ontsnapping krijgen de drie boeven al gauw ruzie en de bankovervaller ontsnapt aan zijn ‘vrienden’. Tijdens zijn vlucht loopt hij Chris en Jorieke tegen het lijf.Dit is het begin van een spannend avontuur. Niet alleen de drie boeven, maar ook de politie, de familie van Chris en Jorieke en de gevaarlijke bendeleider Donkers gaan op zoek naar de verdwenen buit.

Achtergrond
Dit boek heb ik helemaal in bed geschreven. Ik was van een viaduct gevallen en behoorlijk zwaar gewond geraakt. Ik heb maanden in bed door moeten brengen. De computer stond naast mijn bed, en het toetsenbord lag op mijn buik. Jammer genoeg kon ik geen onderzoek doen. Jaap Kramer is toen voor mij naar de gevangenis geweest om allerlei dingen na te vragen. De camping uit het boek bestaat echt. Daar hebben we de daaropvolgende zomer met onze vouwwagen gestaan. De campingeigenaar kon er de lol wel van inzien dat er
zich een verhaal op zijn camping afspeelde. Jaap Kramer heeft er ook zitten tekenen. Op een van de plaatjes staan de kinderen van de campinghouder klein afgebeeld.

Dit boek is tevens opgenomen in Dubbeldikker 4.