Kerkroof in Maastricht

Loading

Achterflap:
In Limburg kent men de legende van de bokkenrijders nog wel. In de Middeleeuwen was het een gevaarlijke roofbende. Maar die bestaan in deze tijd gelukkig niet meer..Toch komen Chris en Jorieke vreemde dingen tegen als ze in Limburg op vakantie zijn.
Zoals een geheimzinnige map met papieren. Iemand met erg veel belangstelling voor de schatten in de Sint-Servaeskerk, een vreemde behandeling in een antiekzaak in Maastricht. Zouden er dan toch nog bokkenrijders bestaan ?Hoe komen Chris en Jorieke in de nachttrein naar Parijs terecht? En hoe loopt het met hen af, als ze dan gegijzeld worden? Uiteindelijk volgt een spannende ontknoping bij de Sint-Pietersberg.

Achtergrond:
Toen ik in de kerkenraad zat, had ik het geweldig druk . Mijn vrouw wilde er eens een paar dagen samen tussen uit. We vonden oppas voor onze kinderen en namen een hotelbonnetje naar Limburg. Daar hebben we een paar heerlijke dagen gehad en veel gezien. We gingen naar Maastricht, naar Margraten. En in het kasteel van Hoensbroek was een tentoonstelling over de Bokkenrijdersbende. Tja, dan slaat de fantasie weer op hol. Ik heb eens met een gezinnetje gesproken dat op vakantie alle plekjes uit het boek had bezocht. Ze verbaasden zich er over dat alles precies klopte, tot het galmende kapelletje op Margraten toe.

Dit boek is tevens opgenomen in Dubbeldikker 2