Spokenjacht per helikopter

Achterflap:
Het vakantiehuisje van Chris en Jorieke staat op het terrein van verpleeghuis “De Wijngaard’, in de bossen bij Zeist. Daar woont Wim, een jongen in een rolstoel.
Wim is vliegtuigspotter en ook verder erg nieuwsgierig. Zo ontdekt hij vreemde dingen in een leegstand oud huis. Spookt het er.? Chris en Jorieke willen weten wat er achter zit. Op een avond gaan ze met Wim mee een kijkje nemen. Er is daar iets niet pluis! En natuurlijk belanden ze ook op de vliegbasis en zelfs in een helikopter in een spannende achtervolging. Maar hoe ze daar komen en hoe het afloopt? Zeker is, dat ze zonder hun gehandicapte vriend niet ver waren gekomen..

Achtergrond:
Dit vind ik zelf misschien wel de meest geslaagde Chris en Jorieke. Niet omdat hij spannender is dan de anderen, maar omdat nu eens een gehandicapte jongen de hoofdrol in het verhaal speelt. We logeerden op het terrein van het verzorgingstehuis, waar mijn schoonzusje toen een appartement had. We hadden een heerlijke vakantie. De nabijgelegen luchtmachtbasis speelt ook een rol in het verhaal. Toen ik vroeg of ik daar rond mocht kijken, kreeg ik daarvoor bij hoge uitzondering toestemming. Met een hoge luchtvaartofficier ben ik over het terrein geweest, en samen met een paar piloten heb ik in de kantine het slot van het boek bedacht. Een geweldige ervaring. Soms gaan er als schrijver deuren voor je open die voor anderen gesloten blijven. Dat is een van de leuke dingen van het schrijversvak.

Dit boek is tevens opgenomen in Dubbeldikker 1