De ontmaskering van de fietsenvernieler

Loading

Achterflap
Koos vindt er niks aan op school. Zijn klasgenoten vinden hem raar. Omdat hij met twee petten op loopt. Eentje met de klep naar achteren en eentje met de klep naar voren. Alles wat in de lesboekjes staat weet Koos al lang. Het liefst zou hij nooit meer naar school gaan en privé-detective worden. Op een dag wordt de fiets van Iris, zijn nieuwe buurmeisje, vernield. Koos ontdekt wie dat gedaan heeft: de grootste pestkop van de klas. Nu kan Koos het hem betaald zetten! De pestkop moet de fiets van Iris vergoeden, maar zoveel geld heeft hij niet. Koos overlegt met de fietsenmaker en samen bedenken ze een plan. Maar alles loopt anders dan hij verwacht had. Heel anders …

Achtergrond
Een aantal jaren geleden maakte ik samen met een paar collega’s drie digiboeken over Ilse en Martijn. Er zijn daar inmiddels vele duizenden van verkocht, en heel wat scholen hebben een licentie. Oorspronkelijk was ik van plan opnieuw een aantal digiboeken te maken, nu over het jongentje Koos die graag detective wil worden. Maar dat kwam er steeds niet van.
Mijn nieuwe uitgever kwam met het plan een nieuwe serie te starten. En toen kwam Koos weer op de proppen. Ik zou beginnen met de ontmaskering van een drugsbende, maar mijn uitgever Aukelien, daagde mij uit eens een spannend verhaal te schrijven zonder boeven en pistolen. Of dat gelukt is? Lees de recensie op christelijke kinderboeken.nl maar na, ze staat hier.