Afrekening in Normandië

Achterflap:
De familie Lammers gaat op uitnodiging van de steenrijke Amerikaanse zakenman Westbank op vakantie naar Normandie om de herdenking van D-day (6 juni 1944) bij te wonen. Tegelijkertijd wordt aan een broer en een zus uit Duitsland een lang bewaard geheim onthuld. Ook zij gaan naar Frankrijk.
Op vakantie is de familie Lammers op het kasteel Millemont getuige van een aanslag die wordt gepleegd op een oud-verzetsheld. Ongewild raken ze betrokken bij een afpersingszaak.
Er vinden geheimzinnige ontmoetingen plaats in oude Franse stadjes en er volgt een wilde achtervolging. De confrontatie met de afperser vindt plaats op de stranden van Normandie. Kunnen Jessica, Bob en Erik nog voorkomen dat de invasieherdenking op een mislukking uitloopt?

Achtergrond:
Mijn hele leven heb ik altijd de invasiestranden van Normandië waar zich de grootste veldslag uit de geschiedenis heeft afgespeeld willen zien. In de zomer besloten we om het nu maar gewoon eens te gaan bekijken. Samen met mijn gezin ben ik er naar toe gegaan. De lap-top mee deze keer. Mijn kinderen weten dan dat het voor mij een werkvakantie is. Dus papa schrijft, en je moet niet komen zeuren. Hierna komt wel een luistervakantie. Overdag bezoeken we de plaatsen uit het boek, en ’s avonds zit ik te schrijven. Het hele boek heb ik ter plaatse bedacht, en ook bijna helemaal geschreven. Thuis heb ik de laatste twee hoofdstukken gemaakt en de correctie gedaan. Daarna hebben we de boot gepakt en zijn we gaan luieren op de Friese meren.