Terreur op de Ararat

Achterflap:
Professor Lammers wordt gevraagd om te gaan zoeken naar de ark van Noach. Een jongensdroom!
Op satellietfoto’s is te zien dat er iets geheimzinnigs op de berg Ararat ligt. Bij uitzondering krijgt een expeditie toestemming om naar dit afgelegen militaire gebied af te reizen.
Lammers en zijn zoons mogen mee de berg op. Een ervaren bergbeklimmer begeleidt de zoektocht naar de ark.
Maar er gebeuren al gauw geheimzinnige dingen.
Ze krijgen te maken met keiharde terroristen, gletsjerspleten en ijzige kou. Op de top van de zondvloedberg vindt een akelig kat-en-muisspel plaats. Moeder Heleen en Jessica zijn hiervan op afstand getuige. Kunnen zij de situatie redden?

Achtergrond:
Ik ben altijd gefascineerd geweest door de zondvloed. Ik geloof dat de bijbel juist is, en dat houdt in dat er een zondvloed geweest moet zijn, omdat daarvan in de bijbel wordt gesproken. Wel heb ik me vroeger altijd afgevraagd hoe dit dan in zijn werk is gegaan. Waar kwam dat water vandaan, en waar is het gebleven? Ik las de boeken van Christenwetenschappers die over dit onderwerp hadden geschreven en vond daarin mogelijke antwoorden. Ik weet dat er jongelui zijn die dezelfde vragen zullen hebben als ik destijds. Ik besloot om deze vragen in een spannend verhaal te verpakken. Om de waarheid van de bijbel te bewijzen? Nee, maar veel mensen zien de bijbel als een soort sprookjesboek waar niet veel van klopt. Ik probeer te laten zien dat sommige verhalen toch waarschijnlijker kunnen zijn dan ze op het eerste gezicht lijken.