De omgekeerde wereld

Dit is een omkeerboek.
Aan de ene kant begint het verhaal van Wim. Op weg naar school, bij het tunneltje, staat een groep heel vervelende jongens. Die wachten op hem. Hoe dit spannende verhaal afloopt?
Dat weet je als je het verhaal uit hebt. Als je dan het boek omkeert, kunt je het verhaal van Aisha lezen.
Aan de andere kant begint het verhaal van Aisha. Aisha komt uit Iran, daar zat ze op school. Nu woont ze in Nederland. Aisha en haar familie zijn gevlucht. Waarom? Dat weet je als je haar spannende verhaal uit hebt. Als je het boek omkeert, dan kun je het verhaal van Wim lezen.
Achtergrond:
Elk jaar zorgen de christelijke uitgevers er voor dat er een goedkoop boekje op de markt komt ter gelegenheid van de christelijke kinderboekenmaand. In 1999 kreeg ik van mijn uitgever de opdracht het jaarlijkse boekje te schrijven. Het moest iets te maken hebben met de multiculturele samenleving. Ik schreef een boekje dat je aan twee kanten kunt beginnen te lezen. Het ene verhaal gaat over Aisha die uit Iran vlucht, en het andere over Wim die als adoptiekind in Nederland woont. In het midden van het boek komen ze elkaar tegen. Ook hiervan waren de 20.000 exemplaren gauw uitverkocht.