De ongelooflijke ontsnapping van tengere Tinus

Achterflap
Iris en Koos hebben met hun detectivebureau al heel wat raadsels opgelost. Inmiddels moeten ze wel zo bekend zijn dat iedereen hen weet te vinden, denkt Koos. Dat zal spannende zaken opleveren en … flinke beloningen!
Maar er komt geen enkele opdracht. En als vader hem ook nog eens vierkant uitlacht, is Koos helemaal woest. Dan krijgt Koos een brief van de geheimzinnige JB, met een opdracht voor het detectivebureau. In de brief staat dat ze naar een oude fabriek moeten komen. Iris vertrouwt het niet: ze vindt dat ze de brief eerst aan hun ouders moeten laten lezen. Daar heeft Koos natuurlijk helemaal geen zin in. Hij probeert het mysterie op te lossen en gaat in zijn eentje naar de verlaten fabriek. Maar ziet hij wel dat er gevaar dreigt? En wat zal er gebeuren als Koos de gevaarlijke overvaller tengere Tinus tegenkomt?

Achtergrond
Al weer het zevende deeltje in de serie. Omdat het nummer 007 is moest ik aan James Bond denken. Toevallig heeft de vader van Koos dezelfde voorletters. Koos wil zo graag een echte zaak dat het er maar een keer van moest komen. Wat het allemaal met elkaar te maken heeft lees het zelf maar.