Interview

Loading

Wanneer bent u jarig?
Op mijn verjaardag. Geintje, ik ben jarig op 11 mei.

Bent u getrouwd en heeft u kinderen?
Ik ben in 1983 getrouwd met Nelie Veldhuizen. Samen hebben we vier kinderen.

De oudste heet Gerrit. Hij is getrouwd met Laura. Ze wonen in Schotland. Samen hebben ze twee prachtige, lieve dochtertjes Natasha en Jessica.

De tweede is onze dochter Klarine. Ze was getrouwd met Johan Sikkema. Ze hebben twee zonen Gerben en Erik en een dochter Annelie. In 2012 hebben we te horen gekregen dat Klarine kanker heeft, waarna vele behandelingen volgden. In 2017 is zij overleden. Tijdens haar ziekte heeft ze een stichting opgericht, kijk voor meer informatie op www.stichtingcolours.nl. Samen met mijn dochter heb ik een boek geschreven Een regenboog in de woestijn.

Ons derde kind heet Rutger en hij is getrouwd met Hermien. Ze hebben een twee dochters Hendrika en Kornelia.

Onze jongste heet Willem en hij is getrouwd met Froukeline, het zusje van Hermien. Zij hebben één dochter Hannah.

Wanneer bent u begonnen met schrijven?
Ik ben begonnen te schrijven uit verveling omdat ik een tijdje niet mocht werken omdat ik mijn stem kwijt was. Ik was toen een jaar of dertig. Echt jong begonnen ben ik dus niet. Op 21 november 1991 verschenen tegelijk mijn eerste twee boeken. De eerste twee deeltjes van de Chris en Jorieke serie.

Wat vindt u zelf uw leukste boek?
Dat is lastig. Aan een moeder vraag je ook niet wie ze haar leukste kindje vindt. Ieder boek heeft wel iets. Van de Chris en Jorieke serie vind ik, denk ik deel 7 het beste omdat een gehandicapte jongen de hoofdrol speelt. Bij Lammers kan ik niet kiezen, die vind ik allemaal erg geslaagd. Jammer genoeg zijn ze niet allemaal meer te krijgen. Mijn beste boeken vind ik op weg naar de bevrijding en de vergeten strijd. Vooral die laatste is een bijzonder boek. Maar ook Wraak van de Wolf moet je zeker gelezen hebben. De beste serie gaat Simons Spectrum worden, lees zelf maar waarom!

Komen er nog nieuwe Chris en Joriekes en delen van Logboek Lammers?
Nee, nieuwe deeltjes komen er niet, maar oude deeltjes komen wel opnieuw uit. Nu per twee in een band, helemaal herzien en voor een aantrekkelijke prijs. Heb je Iris en Ko al gelezen? Wraak van de Wolf en Leven achter prikkeldraad? Een vergeet Simons Spectrum niet!

Heb je andere vragen? Stuur een e-mail.