Rovers op de rommelmarkt

Achterflap
Iris en koos gaan op koninginnedag met Koos’ vader mee naar de rommelmarkt in Surhuisterveen. De vader van Koos staat daar met een boekenkraam. Koos loopt al vroeg met Iris over de markt. Hij is een slimme “zakenman” en koopt zeldzame boeken en postzegels voor weinig geld.
Dan krijgt Koos twee verdachte jongens in de gaten. De ene jongen leidt de koopman af, de andere steekt zijn zakken vol met dure spullen! De grootste jongen is een stuk ouder dan Koos.
Wat moeten ze doen? Ze kunnen de jongens toch niet hun gang laten gaan? Iris en Koos gaan op onderzoek uit. Het valt nog niet mee om de diefstal te bewijzen. De dieven moeten eigenlijk in de val gelokt worden.

Achtergrond
De eerste twee deeltjes van Iris en Ko werden heel goed ontvangen en lopen als een tierelier. Dus is het alleen maar leuk om de serie door te zetten. Bijna elk jaar gaan we op koninginnedag naar de rommelmarkt in Surhuisterveen. Vooral toen we pas getrouwd waren sleepten we daar heel wat weg. Nu hebben we wat minder nodig, maar ik blijf het altijd leuk vinden om tussen de “rommel” net dat te vinden wat je altijd nog graag eens had willen hebben. En nu we sinds kort opa en oma zijn, wordt het weer extra leuk, want kleinkinderen hebben veel nodig, en daar heb je opa’s en oma’s voor. Zelfs op een rommelmarkt kan mijn fantasie op de loop gaan, en rolt er weer een boek uit, waar jij hopelijk ook van geniet.