De koning van Boedapest

Achterflap:
Als professor Lammers wordt uitgenodigd om in Boedapest onderzoek te doen naar teruggevonden brieven van Luther, gaat zijn familie graag met hem mee. Boedapest wordt wel de mooiste stad van Europa genoemd. Lekker slenteren langs de Donau en de prachtige oude gebouwen bewonderen: dat is nog eens een manier om rustig de laatste vakantiedagen door te brengen.
Nou dat hadden ze gedacht! Boedapest is niet alleen een mooie stad, maar ook een stad vol criminelen, waar veel rare dingen gebeuren.
Als snel raakt het hele gezin Lammers tegen hun wil betrokken bij een avontuur.
Wie is toch de koning van Boedapest? Hij heeft, lijkt het, de hele stad in zijn macht.
Wat is hij van plan met de gouden keizerskroon? En wat hebben die geheimzinnige telefoontjes te betekenen? Als opeens het ene familielid na de andere verdwijnt, blijft er van een rustige vakantie weinig over. Kunnen ze zich hier nog uit redden?

Achtergrond:
Als ik op vakantie ga, kijk ik altijd goed om me heen of er nog iets is “waar een boek in zit”. Toen we naar Boedapest gingen had ik verwacht dat ik gemakkelijk een verhaal zou verzinnen. Maar dat viel tegen, na een week wist ik nog niks. Totdat ik las dat er ongelooflijk veel auto’s gestolen worden in deze stad. Toen viel het kwartje. Ik had de lap-top bij me en het verhaal rolde er vervolgens heel snel uit. Bij dit boek heb ik mijn schrijfrecord gevestigd. Meer dan 60.000 letters op een dag. Ik kreeg het verhaal niet helemaal af, en liet het bijna een jaar liggen voor ik tijd had om er verder aan te werken. Tot mijn grote schrik was ik vergeten hoe het afliep. Noodgedwongen heb ik er toen een ander eind aan moeten schrijven dan ik van plan was. Dat overkomt me nu niet meer. Ik maak nu aantekeningen als ik een boek niet afkrijg.