De Omegaschuilplaats

Achterflap:
Na een spannende vakantie in Normandie keert de familie Lammers terug naar Nederland. Daarmee lijkt het Franse avontuur afgelopen. Maar niets is minder waar! Sluipschutter Chagall wil wraak nemen. En dat merken ze al snel: een nachtelijke inbraak, mysterieuze beschietingen en een dreigend telefoontje volgen elkaar op.
De Franse politie besluit dat de familie in veiligheid moet worden gebracht.
Langzamerhand komen Jessica, Bob en Erik en hun ouders erachter dat ze als lokaas worden gebruikt in een hele grote zaak. De razendspannende ontknoping vindt uiteindelijk plaats in de ’Omegaschuilplaats’ waar niets lijkt te zijn wat het is en niemand meer te vertrouwen is.

Achtergrond:
De boef uit deel negen vond ik een heel interessant figuur. Gelukkig ontsnapt hij op het laatst van het boek, zodat hij nog eens terug kan komen. En dat doet hij zeker in dit verhaal. Eigenlijk heb ik altijd al eens een spionnenverhaal willen schrijven, en daar had ik nu de gelegenheid voor. Ik ben best wel tevreden over de plot van dit boek. Het zit vrij ingewikkeld in elkaar, en er zitten heel wat verrassende wendingen in het verhaal. Ik vraag vaak aan mensen die het gelezen hebben, wanneer ze in het boek er achter kwamen hoe de vork nu werkelijk in de steel zat. De meeste mensen hadden het pas op het eind door, en dat geeft me een kick ,want het kostte heel wat denkwerk om alle eindjes deze keer aan elkaar te knopen. Ik kreeg er zelf soms een punthoofd van.