Wraak van de wolf

Midithriller

Als Jerome (17) met zijn vader onder weg is naar huis, na een gezellig weekend in Duitsland, krijgen ze een vreselijk ongeluk. De auto raakt te water en Jeromes vader overleeft het niet. De politie vertelt Jerome kort na de begrafenis dat het geen gewoon ongeluk was. Jerome komt er al snel achter dat de compagnons van zijn vader, die samen met hem een farmaceutisch bedrijf begonnen, er meer van weten. Ze laten weinig los, en willen niet praten over het verleden. Maar het is duidelijk dat ook zij door de dader worden bedreigd. Jerome gaat met zijn internetvriendin Laura op zoek naar het verleden van zijn vader en doet een aantal schokkende ontdekkingen.

Een adembenemend verhaal dat de lezer van het begin tot het einde zal boeien, en ook doet nadenken over goed en kwaad, over schuld, wraak … en loslaten.

Achtergrond:

Dit boek heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar achteraf bleek het dat toch allemaal waard. Op een studiedag voor kinderboekenschrijvers werd de stelling geponeerd: Een boek dat in een keer goed is, is geen goed boek. Met andere woorden, aan een goed boek moet heel veel gesleuteld worden. Bij mij waren de boeken vrijwel altijd wel zo ongeveer in een keer goed, dus dat gaf te denken. Ik ben naar kenners gegaan en heb hen recht op de man af gevraagd of ze mij in staat achtten tot het schrijven van een echt goed boek. Dat zagen ze mij wel doen, maar dan zou ik een echt goede redacteur moeten zoeken. Die vond ik in de persoon van Aukelien Wierenga van uitgeverij Columbus. Ik vroeg haar of ze het zag zitten om met mij te gaan voor goud, en dat vond ze het proberen zeker waard. Toe aan een nieuwe uitdaging, verbrandde ik mijn schepen achter mij, en stapte over naar haar uitgeverij. Nou, dat heb ik geweten. Maar liefst 8 keer moest ik het boek helemaal opnieuw op de schep nemen. Bijna een jaar lang kostte het mij vrijwel alle vrije tijd, maar elke keer werd het boek beter. Over het resultaat ben ik dan ook meer dan tevreden. Mijn beste boek … tot nu toe. En denken anderen er ook zo over?

Het boek stond vrijwel meteen op 1 in de top-tien van best verkochte christelijke jeugdboeken. En lees de recensie op de website christelijke kinderboeken.nl maar. Ze staat ook hier:

Recensie wraak van de wolf.

Nu ligt er dan “Wraak van de wolf” van Bert Wiersema. Wiersema is al jarenlang ook bekend om zijn hapklare brokken. Zijn “Chris & Jorieke” en “Logboek Lammers” boeken zijn al door vele kinderen verslonden, maar staan ook vol met spanningverhogende clichés en typische boeven die op kilometers afstand al te herkennen zijn.
Wie van dit soort verhalen houdt, kan “Wraak van de wolf” beter laten liggen. Alhoewel… dat zou eigenlijk ook weer behoorlijk jammer zijn. Dan mis je namelijk wel wat. Dan mis je namelijk échte spanning! Dan mis je een boek dat niet midi of medium is, maar volwaardig. “Wraak van de wolf” biedt namelijk 302 bladzijden lang adembenemende spanning zonder die typische boeven die je al van verre aan ziet komen. Wiersema heeft ontdekt dat die boeven helemaal niet nodig zijn! Sterker nog, Wiersema weet op een indringende manier de lezer te overtuigen door thema’s als verdriet, rouw, geloof versus ongeloof, verliefdheid, goed versus kwaad, het maken van keuzes te beschrijven.
De spanning begint al vanaf de eerste bladzijde wanneer de zeventienjarige Jerome aan de dood ontsnapt, bij, wat later een aanslag op zijn vader blijkt te zijn. Zijn vader overleeft de aanslag niet. Ook de directe collega’s van zijn vader blijken in gevaar te zijn. Ook al doet de politie erg haar best om de aanslag op te lossen, toch besluit Jerome zelf ook uit te zoeken wat er aan de hand is. Samen met zijn vriendin Laura gaat hij op onderzoek uit en geloof mij… tot aan de allerlaatste bladzijde wil je door blijven lezen. Gauw naar de boekhandel of bibliotheek! En lezen!!!!
ML