De Barbarossabunker

Achterflap
De vader van Steven en Kirsten werkt als fotograaf. Zijn bedrijf heet Simons Spectrum. Als hem gevraagd wordt reclamefoto’s te maken voor een hotel in Duitsland, hoeft hij niet lang na te denken. En Steven en Kirsten gaan graag met hun ouders mee om in de Harz vakantie te vieren.
Van een rustige vakantie is echter geen sprake. Steven krijgt van de Nederlandse eigenaar de vraag om mee te denken over een geschikte inrichting van de kelder voor jongeren. Maar onder de kelder blijken onderaardse gangen naar een bunker te leiden. De bunker is in de oorlog door de Duitsers gebruikt. Steven en Kirsten gaan op onderzoek uit, maar worden steeds verder meegezogen in een draaikolk van raadsels. Wie is de keurig geklede heer die ’s nachts met een verrekijker naar het hotel staat te kijken? Waarom komt de zoon van een gevluchte Nazi net nu terug uit Zuid-Amerika? Waarom hebben neonazi’s belangstelling voor de bunker? De antwoorden op alle vragen lijken te vinden in een oud notitieboekje van een nazifunctionaris en in het geheim dat diep onder de grond verborgen ligt …

Achtergrond
Toen ik wraak van de wolf had geschreven en met detectivebureau Iris en Ko begon bekroop me het gevoel dat ik een beetje van mijn avonturenspoor afdwaalde. Ik wilde heel graag weer een verhaal schrijven in de trant van Logboek Lammers, maar dan met mijn verbeterde schrijftechniek. Op mijn vakantie in de Harz begon ik aan een nieuwe serie. En wow dit is weer helemaal mijn ding. Ik vind dit een superserie.

Bert bij de rotswand waar de ingang
van de bunker zou kunnen zijn.