De tombe van de tempeliers

Achterflap
Meneer Dusseljee heeft een oud fotorolletje gevonden tussen de spullen van zijn overleden vader, een beroemde expert op het gebied van middeleeuwse talen. Op de foto’s zouden aanwijzingen staan over de tempeliers, een middeleeuwse ridderorde waarover veel geheimzinnige verhalen bestaan. De vader van Kirsten en Steven, de fotograaf van Simons’ Spectrum, ontwikkelt het rolletje, maar de foto’s lijken waardeloos.
Toch is en steenrijke Belgische baron geïnteresseerd in de foto’s en koster Dusseljee reist naar Brussel om ze te overhandigen. Al snel worden de foto’s uit het kasteel van de baron gestolen en moeten Steven en Kirsten de negatieven in veiligheid brengen. Kirsten en Steven vragen zich af wie er nog meer weet van de foto’s. Hoe is het mogelijk dat ze voortdurend in de gaten gehouden worden? Klopt hun vermoeden dat er een tempeliersschat bestaat? En waar is die dan te vinden? Kirsten en Steven reizen samen met hun vader af naar Vlaanderen voor een razendsnel kat-en-muisspel.

Achtergrond
Toen mijn zoon zijn rijbewijs haalde mocht hij als beloning een weekend met me rijden zo ver als hij maar wilde. Ik verwachtte minstens in Parijs uit te komen, maar we bleven in Brussel hangen. Van de rommelmarkt had ik een boekje meegenomen over een tempeliersschat die in België verstopt zou zijn. Daar kon ik dus mooi eens wat onderzoek naar doen. Brussel bleek in de tijd van de tempeliers nog niet belangrijk. Gent was dat wel. Daar moesten we dus ons hotelletje maar zoeken. Slenterend door de stad vielen de puzzelstukjes min of meer op z’n plaats. Voldoende om er thuisgekomen een nieuw verhaal van te maken.